Bent u benieuw naar de prijzen van Chapewerken Pur-isolatie of Eps-isolatie in Geel?
Chapewerken & Pur-isolatie Eps-isolatie te Geel
Chapewerken is de laag cement waarop uiteindelijk de vloerbedekking, zoals laminaat of tegels, gelegd wordt. Een ander woord voor een chape is een ondervloer of dekvloer. U vindt hier meer informatie over de verschillende chapewerken zoals isolatie- en vloeichape. Zoekt u een chapper die chapewerken voor u wil uitvoeren? U zit hier op de goede plek! uit Geel,
Soorten chape
Een hechtende chape hecht zich aan de ondergrond, de betonnen draagvloer. Het wordt veelal als hechting gebruikt tussen een nieuwe dekvloer en het oude beton. Deze chape kan alleen toegepast worden op een stevige draagvloer zonder scheuren. Een niet-hechtende chape hecht zich, zoals de naam al zegt, niet aan de draagvloer. Er zit een scheidingslaag tussen de draagvloer en de chape. Dit is bijvoorbeeld een scheidingslaag van folie, een isolatiemat of een waterkerende laag. Deze wordt toegepast als goede hechting niet verzekerd kan worden omdat de ondergrond bijvoorbeeld uit lichte onderlagen bestaat. Een andere niet-hechtende chape is een zwevende chape. Deze wordt toegepast indien er onder de dekvloer een thermische of akoestische isolatielaag zit. Er is geen direct contact aanwezig tussen de chape en de muren, plinten, dorpels en de draagvloer. uit Geel.
Chapewerken op platte daken
Een chapper voert chapewerken uit als vloerisolatie, maar het komt tevens voor als isolatie op een plat dak. Tijdens het leggen van isolatie op een plat dak kiest een chapper vaak schuimbeton. Het is snel te plaatsen en lichter dan gewoon beton waardoor het plat dak niet heel zwaar is belast. Een vakman kan tevens andere chapewerken op een plat dak uitvoeren zoals het leggen van hellingschape. Hellingschape moet op een plat dak of terras voorkomen dat water blijft staan. Een chapper plaatst de hellingschape met een hellingsgraad van 1,5cm per meter, in de richting van de waterafvoer. Het is belangrijk dat de ondergrond zo zuiver mogelijk is wanneer chapewerken op een plat dak plaatsvinden. Werf in Geel.
Droogtijd chapewerken
Het is belangrijk dat u de gedane chapewerken goed laat drogen alvorens u vloerbedekking gaat leggen. De droogtijd van de ondervloer verschilt en hangt af van verscheidene factoren. De ideale droogtijd is gemiddeld 10 dagen per centimeter. Is de aangelegde ondervloer echter 8 centimeter dik of meer? In dat geval kan het drogen langer duren. Het is verstandig om minstens drie weken te wachten na de chapewerken voordat u de vloer betreedt. Indien u deze eerder wilt betreden is het slim om planken op de vloer te leggen zodat de druk verspreid is. Wenst u minder lang te wachten na de chapewerken? Kies in dat geval een sneldrogende chape. uit Geel.
Chape en vloerverwarming
Wilt u tijdens de chapewerken vloerverwarming toepassen? Dit kan op twee verschillende manieren, via het nat systeem of het droog systeem. Het nat systeem komt vooral voor bij nieuwbouwwoningen of wanneer er geen restrictie is in de opbouwhoogte van de vloer. De verwarmingsbuizen liggen hierbij in de dekvloer zelf. Het rendement is iets lager dan bij een droog systeem maar deze manier is goedkoper en daarom erg populair. Bij een droog systeem liggen de verwarmingsbuizen in isolerende platen op de uitvullaag. Hierop ligt een metalen plaat die de warmte goed verspreidt. Hierop legt de chapper eventueel een extra dunne laag chape of droogbouwplaten. werken uit Geel.
Vraag een offerte aan
Bent u benieuwd naar wat chapewerken en/of vloerisolatie u zullen kosten? Vraag gratis en bovendien geheel vrijblijvend uw offerte aan!
Gelieve werf adres er bij te zetten!!